Aplikace
Moje OMEGA

Kondiční soustředění v Ostružné

Náš badmintonový klub má za sebou třetí kondiční soustředění. Stejně jako minulé roky jsme byli v Ostružné, v Jeseníkách a jako loni, i letos naše řady rozšířily hráčky z Českého Těšína se svým trenérem Adamem.

Kondiční soustředění v Ostružné

Náš badmintonový klub má za sebou třetí kondiční soustředění. Stejně jako minulé roky jsme byli v Ostružné, v Jeseníkách a jako loni, i letos naše řady rozšířily hráčky z Českého Těšína se svým trenérem Adamem.
Začali jsme zostra a hned po prvním průzkumném výběhu v sobotu večer následovala první přemýšlecí aktivita. Hráči měli vypsat všechny důvody proč přijeli. A tak jsme se dozvěděli, že se jim líbí zdejší příroda, těšili se na kamarády či trenéry, těšili se, že zažijí nové věci. Ve zpětném hodnocení pak ještě připsali: „Jela jsem kvůli tomu, abych si zlepšila kondičku. Těšila jsem se hlavně na ta gastronomická jídla...“, „Na soustředění jsem jela hlavně zlepšit kondici a posunout své hranice“, anebo „Já tam jel, protože se cítím v kolektivu dobře a rád se směji, ale taky si rád zamakám (jsem ten typ člověka, který potřebuje mít nad sebou někoho, jinak bych nic nedělal)“.
Během celého pobytu jsme absolvovali tréninky vytrvalostní, rychlostní, silové, koordinační, výbušné i zábavné. „Nejvíc mě bavily hry“, „Nejvíc mě bavily hry a nebyl špatný ani ten rugby trénink na sílu“, hodnotí hráčky z Českého Těšína. Nemohly chybět ani ranní tréninky, které jsme měli od 7:20 (oproti původnímu plánu 7:00), nicméně ani tento posun nepomohl tomu, že se jednalo o nejhorší část dne a všichni hráči by ranní vstávání zrušili. K tomuto postoji se vyjadřuje také jeden z hráčů: „Samozřejmě, že se najde něco, co se mi moc nelíbí, třeba brzo vstávat, výběh sjezdovky nebo vytrvalostní běh, ale pak si uvědomím, že to dělám pro sebe, a ne pro nikoho jiného.“
Večer jsme měli vždy společný program, někdy saunu, jindy společenské hry, které měly velký úspěch (karimatka, čokoláda nebo UNO či BANG), ale také jsme se snažili se vzdělat v teorii badmintonu.
Na závěr ještě nejen moje poděkování všem hráčům, že přijeli a makali a Adamovi, že má takové skvělé nápady a přístup, ale také někteří hráči touto cestou posílají svá poděkování: „A chci poděkovat hlavně Elišce a Adamovi za uskutečnění tohoto soustředění“, „Chci poděkovat za nejlepší soustředění, příště se těším na kondičku!“, „Chci poděkovat hlavně trenérům, kteří to celé zorganizovali a za to, že to s námi vydrželi a za dobré nápady. Příští rok se těším na lidi, co tam byli, protože jsme měli dobrý kolektiv a taky se těším na to, co zase vymyslíte“.
A jaký byl pro hráče největší zážitek? Pro některé to bylo celé soustředění, jiní byli nejnadšenější ze společnosti, jiní z již tradiční hry „medvěd-jestřáb-brouk“, z nové hry čokoláda nebo z jízdy na skluzavce na Paprsku a také si své místo opět našly borůvkové knedlíky.
Nakonec jedno malé doporučení od našeho hráče: „Doporučil bych soustředění všem, co mají rádi krásnou přírodu, zábavu, ale chtějí si také pořádně zamakat“.
Předběžný termín příštího kondičního soustředění v Ostružné je 19.-23.7.2020.

 

Zpět na badmintonové novinky
Zpět na všechny Akce a novinky