Aplikace
Moje OMEGA

GP A Český Těšín a Boreček Opava

Barča byla na začátku ledna na GPA dospělých v Českém Těšíně, kde zažila svou premiéru na takto vysoce bodovaném turnaji. Matěj se zúčastnil turnaje v Opavě, kde se mu podařilo skvělým výkonem získat cenné stříbro.

GP A Český Těšín a Boreček Opava

Barča Vrbová
Barča byla na začátku ledna na GPA dospělých v Českém Těšíně, kde zažila svou premiéru na takto vysoce bodovaném turnaji. Současně si mohla třeba zahrát mixa s Adamem, který v létě s námi jezdí do Ostružné jako kondiční trenér. A v neposlední řadě mohla vidět mnoho českých TOP hráčů. Více se o turnaji můžete dočíst v rozhovoru níže. 
V jakých disciplínách a s kým si nastoupila? 
V mixu jsem nastoupila s Adamem Szarzecem, se kterým jsme měli hrát v kvalifikaci, ale díky velkému štěstí jsme na poslední chvíli postoupili do hlavní soutěže, kde jsme prohráli v prvním kole. V singlu jsem rovnou byla nominována do hlavní soutěže, kde jsem nastoupila proti Emě Staňkova, ale bohužel jsem toto zápas také nezvládla vyhrát. A ve čtyřhře jsem nastoupila s Terezou Chumchalovou hned do hlavní soutěže proti českým reprezentantkám, ale bojovaly jsme se do posledních chvil. Takže sice žádné vítězství, ale plno zkušeností a také možnost zahrát si proti dobrým hráčům.
Jaký vidíš rozdíl oproti turnajům, na kterých si do této doby byla? 
Jelikož jezdím z velké části na Céčkové (GPC) turnaje a dvakrát jsem byla i na Běčkovém (GPB), tak Áčkový (GPA) turnaj je úplně něco jiného 2. Největší turnaj v českém badminton o body do žebříčku, tak to byl veliký zážitek a určitě bych to zkusila znovu.
Pozn. trenérky: GPA v Českém Těšíně je poslední turnaj před MČR dospělých, proto bývá nejvíce obsazen ze všech turnajů GPA dospělých. Proto už samotný fakt, že Barča hrála všechny tři disciplíny v hlavní soutěži je skvělé.
Zaujal tě nějaký hráč/hračka z české špičky a čím?
Bylo tam mnoho dobrých českých hráčů, hlavní pro mě byl Jakub Bitman, na kterého jsem se zaměřila a určitě také Filip Budzel (bratranec naší trenérky Domči). Všechny holky, co tam byly, už jsem na živo viděla i hrát, ale nejvíc mě určitě zaujala Sabina Milová (3. na loňském MČR).
V čem vidíš největší nedostatek a na čem bys chtěla dále pracovat?
Určitě mám hodně co dohánět, hlavně běhání po kurtu a starty. Na druhou stranu mám oproti hráčům, co tam trénovali nedostatky i v technice, takže se věnovat i jí. 
Proč je to dobré se dostat do takové badmintonové "společnosti"? 
Určitě jsme byla ráda, že jsem se dostala do takovéto společnosti, a že se můžu účastnit takového turnaje. Je to velký zážitek a velká zkušenost.
Byla si více či méně nervózní než na jiných turnajích, proč? 
Jelikož já jsem typ, který nebývá vůbec nervózní. Navíc jsem si byla vědoma, že je toto můj první takhle velký turnaj a že pravděpodobně vypadnu v prvním kole, tak nervozita ani nebyla. Současně jsem věděla, že jestli chci aspoň trochu zapadnout, tak se musím hodně snažit.
Jak si v současné době vedeš v rámci ČR a na jaké další turnaje se chystáš v jarní část sezóny?
Díky objíždění turnajů dospělých od září, jsem nejvýše v deblu, což je 41. místo. V singlu se mi podařilo dostat do první 50tky (46. místo) a v mixu mi v tuto chvíli patří 63. místo. Mým přáním a cílem je posouvat se ještě výše. Jarní část sezóny je v turnaji klidnější, takže se zaměřím spíš na trénink a odstranění nedostatků, o kterých vím. Z turnajů mě čeká např. GPB U19 v Orlové Lutyni.

Matěj Králík
Jen tak nějaký klub se nemůže chlubit tím, že má stříbrného králíka. My ho máme a dokonce s velkým K. Matěj se zúčastnil turnaje v Opavě, kde se mu podařilo skvělým výkonem získat cenné stříbro. Krásný výsledek pro Matěje a velká gratulace!
S jakými cíli si jel ta turnaj?
Abych poprvé získal medaili.
Co byl nejtěžší okamžik?
Nejtěžší okamžik byl poslední zápas, měl jsem strach, že to nějak pokazím. (pozn. trenérky: Matěj to nepokazil a vyhrál).
Co nového ses naučil, nebo co ti turnaj přinesl?
Chci se zdokonalit v zadním backhandu a v pohybu na kurtě.
Na čem chceš dál pracovat? Co tě tam překvapilo?
Překvapilo mě, že jsem uhrál jeden set s pozdějším vítězem.

Závěrem bych chtěla oba pochválit, za to, jak hráli. Barču jsem sledovala online na internetu a komunikovala s ní. Matěje jsem v Opavě viděla naživo a jsem moc ráda, že je schopen ze sebe dostat maximum a vstřebat a praktikovat rady, které jsem mu dala. Jak jste si možná všimli, tak oba hráči chtějí pracovat na pohybu po kurtě. Takže o programu na jarní část sezóny máme jasno.

Zpět na badmintonové novinky
Zpět na všechny Akce a novinky