Aplikace
Moje OMEGA

Žákovské družstvo BK Omega Olomouc v 1. kole Přeboru SmBaS

V sobotu 25. 3. 2017 se naše družstvo žáků zúčastnilo prvního kola družstev kategorie do 15 let v Orlové, kde sehrálo pět utkání postupně se soupeři z Badminton Akademie Olomouc, Sokol Klimkovice „B“, SK Badminton Přerov, Sokol Klimkovice „A“ a domácí TJ Orlová-Lutyně.

Žákovské družstvo BK Omega Olomouc v 1. kole Přeboru SmBaS

V sobotu 25. 3. 2017 se naše družstvo žáků zúčastnilo prvního kola družstev kategorie do 15 let v Orlové, kde sehrálo pět utkání postupně se soupeři z Badminton Akademie Olomouc, Sokol Klimkovice „B“, SK Badminton Přerov, Sokol Klimkovice „A“ a domácí TJ Orlová-Lutyně. Zde je hodnocení trenérky Elišky Maixnerové:

V prvním utkání jsme nastupovali za stavu 2:0 v náš prospěch, protože druhému týmu chyběly další hráčky a tak jsme měli výhodu. V podstatě rozhodující zápas byl hned na začátku, kdy hrál mixa Vojta Minář s Denčou Granátovou. Pro Vojtu to byla premiéra ve smíšené čtyřhře a popral se s ní výborně, zápas byl vyrovnaný od počátku až do konce, jen koncovky obou setů získali soupeři a naši prohráli (19:21, 18:21). Za tým Omegy pak vyhrála Denča svůj singl, kluci už vše prohráli, takže celkové scóre 3:4.

Ve druhém utkání měl patřit k rozhodujícím opět mix, tentokrát ale byl hráč z Klimkovic „B“ lepší, hru si řídil a své spoluhráčce nedal moc prostoru. Proto výsledek byl jasný a Vojta, tentokrát s Barčou Vrbovou, prohráli. Své první vítězství na turnaji v tomto utkání získala Terka Dubová, která začala hrát na podzim minulého roku, takže zkušeností ani tréninků za sebou zatím moc nemá. Svým přístupem, dobrým podáním a v této kategorii také výškou získala hned několik pozitiv a mohla tak porazit hráčku z Klimkovic „B“. Denča v singlu a pak i s Barčou v deblu přidaly ještě další dva body a tak i druhé utkání nám uniklo o kousek a prohráli jsme 3:4.
Ve třetím a čtvrtém utkání jsme pak narazili na velice silné soupeře. Mnoho hráčů z týmu Přerova a Klimkovic „A“ má celonárodní, někteří i mezinárodní zkušenosti, proto každý bod byl velice těžký a cenný. V těchto zápasech obstála pouze Denča, která z našich je nejzkušenější a sama již také absolvovala několik celorepublikových turnajů. Dokázala získat 2 body proti týmu z Přerova, kdy singla vyhrála s přehledem, v deblu s Barčou pak musely bojovat na tři sety, ale vybojovaly výhru, takže celkově jsme prohráli 2:5. Proti týmu Klimkovic se nepodařilo vyhrát nikomu (0:7). Zato si naši kluci mohli zahrát třeba proti Honzovi Janoštíkovi, který je reprezentantem ČR a uhrát jakýkoliv bod stojí hodně sil. 

Na konec dne jsme pak hráli s Orlovou, pro nás neschůdnější soupeř, kterého jsme porazili 6:1 a tak jsme ukončili celý turnaj první týmovou výhrou. Ač to bylo po celém dni v tělocvičně, všichni hráči podali asi nejlepší výkony. Terka si mohla zahrát vyrovnaný zápas až do poslední chvíle, kdy už jsme musely i trochu taktizovat (další důležitá věc potřebná k vítězství), nakonec ale na soupeřku nestačila a prohrála ve třetím setu 19:21. Neuvěřitelný zápas odehrál Martin s Pepou, kteří vyhráli prvního pánského debla tento den. Je to jedna z nejtěžších disciplín a vyhrát je vždy velice těžké. Kluci, ač jeden pravák, druhý levák, se dobře doplňovali a spolupracovali, pro mě někdy až překvapivě a po skvělém výkonu vyhráli na dva sety (21:18, 21:16). Vojta měl singla jednoduchého, Petr si chtěl zahrát, tak si se soupeřem hrál delší dobu, než bylo nutné, ale v takových zápasech je pak nutné nenechat si utéct koncovku a to se mu povedlo, takže to měl pod kontrolou. Holky v deblu, ani Denča v singlu neměly opět větší problémy. V mixu pak Barča spolu s Vojtou zaznamenali také první vítězství, kdy zápas nebyl vůbec jednoduchý a museli bojovat do poslední chvíle (21:18, 21:16).

Do příště musíme více zapracovat hlavně na párových disciplínách, především mixu, kdy taktika není vůbec jednoduchá. Je zde plno pravidel, jiných úderů či pohybu než je obvyklé ve dvouhře, tak to zkusíme na tréninku do dalšího kola co nejvíce zlepšit a najít nějakou dvojici, která by se mixu věnovala více.

Jsem moc ráda, že všichni vyhráli minimálně jeden zápas, což je doufám motivuje k dalšímu tréninku a na druhou stranu jsem moc ráda, že si zkusili zahrát i s výrazně lepšími soupeři a viděli hrát naše reprezentanty a nejlepší hráče v ČR.

Děkuji panu Navrátilovi, Minářovi a Manovi za odvezení hráčů na turnaj a i podporu během celého dne a Terce Chumchalové, že zaskakovala tam, kde já jsem už nestíhala. Myslím, že pro všechny to byl velice dlouhý a náročný den, který byl ale plný hezkých 
a veselých chvil, takže se těším na začátku května na pokračování v Kopřivnici (změna oproti původnímu plánu).

Eliška

 

Zpět na badmintonové novinky
Zpět na všechny Akce a novinky
Pondělí–pátek 6.00–22.00 h
víkend/svátek 7.00–22.00 h
Pro více informací volejte